300 tickets verkocht voor 40+ danceparty

 Je bent 40+ en hebt zin om een avond heerlijk uit je dak te gaan. Een avond waar je met vrienden de gouden muziekjaren uit de 70’s en 80’s kunt herbeleven. Ongedwongen en gezellig op stap, dat is wat 40pluss.nl biedt. Maar hoe krijg je al die 40+’ers in de zaal? SIMBA bood een helpende hand met een stevige online campagne.

De vraag: help ons tickets verkopen

40Pluss.nl trok bij SIMBA aan de bel. Er waren te weinig tickets verkocht om het event door te laten gaan. Er was een serieuze campagne nodig. Een campagne die 40+’ers over de streep trok om in de voorverkoop kaarten te boeken. Voor SIMBA was het snel schakelen: het event stond al binnen een paar weken voor de deur.

Herkenning: terug naar de goeie ouwe tijd

De campagne start met het tonen van een video aan de doelgroep. Deze video speelt in op identificatie. De kijker herkent zichzelf in de inhoud van de video: bekende artiesten van ‘toen’. George Baker, die ook op het feest optrad, kwam duidelijk terug in de video. Het roept herkenning en emotie op. ‘Weet je nog, die goeie ouwe tijd..?’ De eerste fase van deze advertising richt zich enkel en alleen op die emotie. Het uit zich in het uitkijken van de video. Wie meer dan 75% van de video bekijkt, gaat mee naar de volgende fase van advertising.

Wie gaat er mee naar 40pluss.nl?

Die volgende fase is gericht op het activeren. Wie gaat er mee naar het feest? Mensen worden gestuurd naar de website en krijgen naar aanleiding daarvan retargetingadvertenties te zien. Het event komt in top of mind. Dáár wil ik naar toe.

We zien dat het bekijken van de video goed lukt op Instagram, maar dat in deze fase de inzet vanuit Facebook beter werkt. Vanuit Facebook wordt er meer en makkelijker doorgeklikt.

Ruim 300 kaarten in 2 weken

Uiteindelijk startte campagne slechts 2 weken voor het event. Dat is krap, maar niet onmogelijk. Dat blijkt ook uit de cijfers:

  • 32.000 mensen hebben 40pluss.nl in hun timeline gezien
  • 2200 mensen bekeken de video voor minimaal 75%
  • 1800 mensen bezochten de website
  • 300 kaarten werden naar aanleiding van deze campagne daadwerkelijk verkocht

Doelgroep onderhouden

40pluss.nl organiseert jaarlijks meerdere events. Voor de volgende events kunnen we deze huidige doelgroep eenvoudig opnieuw benaderen via online advertising. Bovendien kunnen we lookalikes zoeken, mensen die hetzelfde profiel of hetzelfde online gedrag vertonen als de bestaande doelgroep. Daarmee maken we elke opvolgende campagne krachtiger dan de vorige.

Ook meer tickets verkopen?

Op dinsdag 9 juni 2020 houden we een gratis inspiratiesessie voor marketeers en andere professionals die graag meer tickets willen verkopen. Iets voor jou? Kijk hier voor alle ins en outs. 

Vertel me meer over de inspiratiesessie
40pluss.nl verkoopt 300 kaarten door SIMBA campagne
40pluss.nl verkoopt 300 kaarten door SIMBA campagne

Meer casussen

Gelderland Herdenkt

Ruim 400.000 bezoekers bereikt in 4 maanden Wie is Gelderland Herdenkt? Gelderland lag va... >>

Kaartverkoop stimuleren - social media adverteren

The Bootleg Sixties

Een uitverkochte theaterzaal met rock’n rollpubliek: hoe je slim targeting toepast in so... >>

Met slimme inzichten online jouw naamsbekendheid vergroten

B2B leadmarketing: REHAU Nederland

Milco van Ee, REHAU Nederland: ‘Er gaat een (online) wereld voor ons open’ Wie... >>

Employer branding: Skylift

Ilona Elemans, SkyLift: ‘We hadden ineens sollicitanten voor de deur staan’ &n... >>

Kaartverkoop nieuwe bezoekers: Theater Lampegiet

‘Het bereiken, raken en verrassen van onze eigen klanten is aan ons. Voor níeuwe kl... >>

-->